Hou het theatervuur brandend in 2021 !

Voor het amateurtoneel was 2020 het meest bizarre jaar uit de naoorlogse geschiedenis. Ook bij 't Souffleurke staat de werking op een laag pitje. Maar we kijken hoopvol naar volgend jaar. Omdat onze acteurs willen spelen, en vanop het podium het publiek vermaken. Die boodschap wil het bestuur ook geven met een filmpje. Alvast de beste wensen voor 2021 toegewenst en hou het theatervuur brandend !

Acteurs in de prijzen

 2 mei 2015

Op 1 mei tekende 't Souffleurke met een ruime delegatie present op het jaarlijks ontmoetingsfeest van Open Doek West-Vlaanderen. We kunnen terugblikken op een leuke en zonnige dag. Na de verwelkoming in OC Spikkerelle konden we genieten van 55 minuten oorlogsverhalen op scène gebracht door 55-plussers, onderwie onze voorzitter Gino Bruneel.

Na onze openluchtlunch en koffie was er een theaterwandeling georganiseerd door het gasttheatergezelschap Tope uit Avelgem. We maakten o.a. kennis met de plaatselijke perentaart, de geschiedenis van het kasteel en de Avelgemse oorlogsjaren. Daarna konden we genieten van een geslaagd optreden door 'Het Kleinkunstcollectief', met talent van Avelgemse bodem.

Het spannendste moment van de dag was de proclamatie in het kader van de Gouden Meeuw theaterwedstrijd. 't Souffleurke had zich ingeschreven met onze maartvoorstelling 'In de holte van je arm' van Dimitri Frenkel Frank, in een regie van Bruno Vansteenkiste. De jury van Open Doek was op woensdag 7 maart naar zaal OCAR afgezakt om onze voorstelling te evalueren. Alle vier onze acteurs mochten een 'eervolle vermelding' in ontvangst nemen, wat hen uiteraard heel veel plezier doet.

Op de foto de gelauwerde acteurs vlnr: Xavier Mestdagh, Emilie Wybo, Lorenzo Dejonghe en Mellissa Goyvaerts