Hou het theatervuur brandend in 2021 !

Voor het amateurtoneel was 2020 het meest bizarre jaar uit de naoorlogse geschiedenis. Ook bij 't Souffleurke staat de werking op een laag pitje. Maar we kijken hoopvol naar volgend jaar. Omdat onze acteurs willen spelen, en vanop het podium het publiek vermaken. Die boodschap wil het bestuur ook geven met een filmpje. Alvast de beste wensen voor 2021 toegewenst en hou het theatervuur brandend !

productie maart: De Bonobo's

Begin maart brengen we de West-Vlaamse première van 'De Bonobo's', een hilarische komedie van de Franse auteur Laurent Baffie. Blinde Alex, dove Danny en stomme Ben zijn het beu altijd naar de meisjes van plezier te gaan om aan hun ‘trekken’ te komen. Ze besluiten zelf een datingsite op te starten om het vrouwelijk schoon thuis te ontmoeten. Ze helpen elkaar bij het verbergen van hun beperking en zorgen op die manier voor de meest hilarische toestanden.

De regie is in handen van Bruno Vansteenkiste (50) uit Gullegem, die twee jaar geleden ook al tekende voor 'In de holte van je arm'. We zien jullie graag op één van de vijf voorstellingen voor een leuke en ontspannend theateravondje. Na de voorstelling kan je napraten in onze gezellige bar.

In ‘De Bonobo’s’ontmoeten we drie mannen die spijtig genoeg door het leven moeten met een beperking. Alex is blind, Danny hoort niet en Ben gaat als stomme door het leven. Toch weten zij er een vreugdevol leventje op na te houden. Het genot dat hun voorkeur uitdraagt situeert zich in de afdeling ‘fijne vleeswaren’, maar gezien hun situatie zijn de kansen hiervoor niet zo vanzelfsprekend.

Om aan hun ‘trekken’ te komen bezoeken ze regelmatig de meisjes van plezier, maar dat kost veel geld. Als alternatief komt Alex met het lumineus idee op de proppen om een datingsite op te starten, wat heel wat centjes moet uitsparen. Daarbij hebben afspraakjes niet ergens te lande plaats, maar wel in hun eigen vertrouwde omgeving, waar ze hun handicap beter kunnen wegmoffelen.

Om hun beperking te maskeren gebruiken ze technische hulpmiddeltjes. De vrouwelijke kandidaten zullen dan niet zo snel doorhebben dat er aan de mannen iets ‘schort’ en alzo gemakkelijker tot de ‘daad’ verleid kunnen worden. En wonder boven wonder, hun site spreekt het ‘vrouwelijk schoon’ danig aan. Afspraakjes worden gemaakt wat meteen ook het startschot betekent van een resem knotsgekke situaties die deze komedie rijk is…

Theater ’t Souffleurke heeft met ‘De Bonobo’s de West-Vlaamse première van dit hilarisch stuk te pakken. De regie en uitvoering zijn een hele uitdaging voor acteurs en regisseur. Ook de technische crew maakt zich klaar voor een krachttoer. Horen, zien en zwijgen. En komen kijken!

Laurent Baffie Laurent Baffie (59) is geboren in Montreuil bij Parijs op 18 april 1958. Hij is een Frans radio- en televisiepresentator, acteur en regisseur, schreef zowel voor theater als voor film en televisie. Baffie is een dierenvriend, ecologist en getrouwd. Hij heeft drie kinderen en woont momenteel in Toulouse.

THEATER

In 2001 is er het stuk ‘Seks, gekonkelfoes en algemene kennis’. Vier jaar later scoort hij met Ge-tic-t (Toc Toc) een grote hit, een stuk dat zich afspeelt in de wachtkamer van een psychiater, waar patiënten ter consultatie gaan om hun tic te overwinnen. Ge-tic-t krijgt een Molière voor vernieuwend theater en gaat de wereld rond. Intussen is het al meer dan duizend keer opgevoerd.

In 2011 brengt ook ’t Souffleurke het stuk in Rumbeke op de planken. Het is ook in dat jaar dat in het Théatre du Palais Royale van Parijs de première van ‘De Bonobo’s’ plaatsvindt. Na de Bonobo’s schrijft hij nog de stukken ‘Zonder Filter’ (2014) en Jacques Daniel (2015)

FILM

In 1999 combineert hij zijn passie voor dieren en cinema met de kortfilm Hot Dog, waarin twee honden de hoofdrol spelen. De film valt in de prijzen op het festival van de fantastische film in Brussel. In 2000 schrijft hij het scenario van de film ‘La Taule’. Drie jaar later volgt nog ‘Les Clefs de bagnole’, waar Baffie door tegenvallende bezoekerscijfers een grote financiële kater aan overhoudt.

RADIO en TV

Baffie komt in april 1976 voor het eerst op tv op Antenne 2, waar hij zich laat hypnotiseren. De volgende jaren legt hij zich toe op humoristische sketches, telefoongrappen op radio en verborgen camera op tv. In de jaren 90 presenteert hij een programma rond reclamespots op Canal+. Baffie start zijn carrière als radiopresentator op ‘Fun Radio’. En 1993 is hij te horen met ‘Ze Baffie Show’ op Skyrock, en later maakt hij ook telefoongrappen op Europe 1.

In de jaren 2000 verkast hij naar France 2 en commerciële stations waar hij spraakmakende talkshows en programma’s maakt. In 2010 pakt Baffie uit met een one man show. Op 6 mei 2017 zendt televisiezender C8 het programma ‘Baffie Président’ uit, waarvoor hij een jaar lang Frankrijk doorkruiste als vermeende kandidaat voor de presidentsverkiezingen.

bruno vansteenkiste Bruno Vansteenkiste (50) uit Gullegem is sedert 1979 actief in het amateurtoneel, volgde tal van gerelateerde opleidingen en realiseerde zijn allereerste avondvullend stuk voor het grote publiek op 17 jarige leeftijd. Een voorstelling die toen in de cultuuragenda stond van het OC te Menen. Bruno is niet alleen gebeten door de toneelmicrobe, hij is ook illustrator en freelance grafisch vormgever.

In 1990 studeerde hij af aan het Hoger Rijksinstituut voor Toneel- en Cultuurspreiding, beter bekend als het HRITCS te Brussel. In het begin van zijn carrière werkte hij voor audiovisuele productiehuizen en nadien als freelance filmanimator, illustrator, auteur, storyboarder en conceptueel ontwerper.

Na een lange sabbat keerde Bruno terug naar het amateurtoneel in 2010. Nu is hij lid bij de Koninklijke Rederijkerskamer De Lustige Slijters uit Gullegem en speelde sedertdien in tientallen avondvullende stukken, wagenspelen en éénakters. In 2011 ontving hij de Gouden Meeuw voor zijn rol van Charelke in "De Slappe Der Wet".

Naast het schrijven van stukken, regisseert hij zowel wagenspelen als avondvullende stukken. Af en toe verzorgt hij op verzoek van de lagere scholen een toneelworkshop voor kinderen. Momenteel ambieert Bruno heel wat activiteiten binnen het theater en volgde een cursus scenografie. Als acteur is hij al jarenlang één van de vaste waarden bij zijn thuisgezelschap ‘De Lustige Slijters’ in Gullegem. In november stond Bruno nog op de planken met De Wieters. In maart 2016 regisseert hij voor het eerst bij ’t Souffleurke, het gaat om de karakterkomedie 'In de holte van je arm', van de Nederlandse toneelauteur Dimitri Frenkel Frank. Die kon op heel wat positieve kritieken, en vier eervolle vermeldingen van de Gouden Meeuw theaterjury rekenen. Twee jaar later tekent hij dus voor de regie van ‘De Bonobo’s’.

Kaarten kan je op onze website bestellen. bestel tickets Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden:

  • ticketfoon 0472 58 31 75
  • e-mail agna.degroote(at)telenet.be
  • voorverkoopadressen Standaard Boekhandel Ooststraat 56 Roeselare / Dagbladhandel Taptoe Kerkplein 20 Rumbeke