Hou het theatervuur brandend in 2021 !

Voor het amateurtoneel was 2020 het meest bizarre jaar uit de naoorlogse geschiedenis. Ook bij 't Souffleurke staat de werking op een laag pitje. Maar we kijken hoopvol naar volgend jaar. Omdat onze acteurs willen spelen, en vanop het podium het publiek vermaken. Die boodschap wil het bestuur ook geven met een filmpje. Alvast de beste wensen voor 2021 toegewenst en hou het theatervuur brandend !

8 januari 2020

Begin maart pakt Theater 't Souffleurke uit het komisch blijspel 'Gjene Vent in oes Kot' (De Snullen) van de Franse schrijfster en actrice Francoise Dorin. Guy Baeckelant uit Izegem tekent voor de regie van onze eerste productie in dit nieuwe decennium.

Iedereen - man, vrouw of onzijdig - is van harte welkom op één van onze vijf voorstellingen. Plof je in de theaterstoelen op de tribune van zaal OCAR voor een ontspannend avondje toneel, en stel je lachspieren op de proef.

Op het podium schitteren Sofie Beheyt, Agna Degroote, Els Cornelissens, Ria Parmentier en Piet Vandendriessche de voorstelling kan je napraten bij een natje en een droogje in onze gezellige theaterbar. Wij klinken alvast op een theatraal jaar 2020. Reserveer je ticket(s) vandaag nog!

Simone, Vera en Betty besluiten om met zijn drietjes knusjes samen te gaan wonen op een appartement, na negatieve ervaringen met het mannelijk geslacht. Ze hebben elk hun eigen karakter, maar één ding hebben de drie vrouwen gemeen: ze hebben genoeg van mannen die hun leven tot dan hebben beheerst, beknot én verknoeid.

Gedaan met gedwongen diëten en mijden van snoep om – omwille van de mannen – toch maar slank te willen blijven. Gedaan met de dwang om steeds modieus, licht en luchtig gekleed te lopen, en zou kou te lijden.

Maar op een dag valt mannelijke overbuur Alex het vrouwenappartement helemaal overstuur binnen… Kunnen de drie vrouwen hun eed ‘Gjene vent in oes kot’ hardmaken, of bezwijken ze onder het mannelijk egocentrisme dat de vrouwelijke maatschappij ondergraaft? Vraag is wie hier uiteindelijk de snul zal zijn? Het begin van een hilarisch blijspel waarbij de lachspieren van het publiek danig op de proef worden gesteld...

Francoise Dorin

Françoise Dorin (Parijs, 23 januari 1928 - Courbevoie, 12 januari 2018) was een Franse schrijfster en actrice. Ze was de dochter van René Dorin, in zijn tijd een bekende chansonnier. Ze begon als actrice met Michel Piccoli en Roger Hanin. Vervolgens trad ze gedurende drie jaar op in de revues van haar vader, in het Théâtre des Deux Ânes.

Samen met Perrette Souplex en Suzanne Gabriello, richtte ze een trio op onder de naam Les Filles à Papa. Vanaf 1967 had ze een dagelijks tv-programma onder de naam Paris Club en ze produceerde haar eerste theaterstuk, onder de naam Comme au théâtre. In 2008 werd ze commandeur in het Legioen van Eer.

Ze begon vanaf 1965 met het schrijven van teksten voor populaire liederen. Een groot aantal zangvedetten zong liederen op teksten die door haar waren geschreven. Onder andere Que c'est triste Venise (Charles Aznavour), Danse de Zorba (Dalida), C’est pas croyable, (Mireille Mathieu) en C’est ton nom (Claude François). In 2006 schreef ze voor Céline Dion Et s'il n'en restait qu'une, je serais celle-là en On s'est aimé à cause.

Een afzonderlijk deel van haar schrijverstalent besteedde Dorin aan toneelwerk, dat bijna volledig in Parijse theaters werd gecreëerd. Tussen 1967 en 2010 vloeien een 20-tal stukken uit haar theaterpen. Het stuk Gjene Vent in oes Kot (Les Bonhommes / De Snullen) ging in 1971 in première in het théâtre du Palais-Royal, en doorstaat 50 jaar na datum nog altijd de tand des tijds

Guy Baeckelant komt in 1961 ter wereld in Izegem. Na zijn humaniora aan het plaatselijke Sint-Jozefscollege maakt hij in 1980 zijn theaterdebuut bij de voormalige toneelkring Hermes Izegem. 15 jaar lang neemt hij er talloze rollen voor zijn rekening. Later volgen gastrollen bij Philipstheater (Roeselare), ’t Amateurke (Gits), Theater Rostune (Sijsele) en in De Lakebossen, Ruddervoorde.

Baeckelant is één van de stichters, samen met Tine Van Poucke, van Theater Platteau in kasteel Wallemote in Izegem. Bij dit gezelschap vertolkte hij tussen 1995 en 2003 verschillende rollen, en zette hij zijn eerste stappen als regisseur.

Guy Baeckelant maakte ook al meermaals zijn opwachting op het tv-scherm. Tussen 1995 en 2005 speelt hij gastrollen in diverse series,zowel bij Eén als op VTM: Wittekerke, Thuis, Familie, Vennebos, FC De Kampioenen, ea.. Vanaf 2003 verzorgt hij de regie bij verschillende verenigingen zoals De Lanteern (Kachtem), De Rostune (Sijsele), Overwinders (Izegem), Hoger Op (Kortemark), ’t Amateurke (Gits), Edelweis (Bissegem), De Verbeelding (Roeselare). Met 'Gjene vent in oes kot' staat ook Theater 'T Souffleurke op deze lijst .

 • zaterdag 7 maart 2020 - 20u
 • zondag 8 maart 2020 - 15u
 • woensdag 11 maart 2020 - 20u
 • vrijdag 13 maart 2020 - 20u
 • zaterdag 14 maart 2020 - 20u

 • Zaal OCAR Rumbeke, Kerkplein Rumbeke (ingang thv Belfius Bank)
 • Kaarten kan je op onze website bestellen. bestel tickets Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden:

  • ticketfoon 0478 36 49 47
  • e-mail Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
  • voorverkoopadres Dagbladhandel Taptoe Kerkplein 20 Rumbeke