11 augustus 2018

Op zaterdag 29 september – één week vroeger dan gewoonlijk door de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober - gaat de dolle klucht ‘Funny Mon€y’ in première in zaal OCAR Rumbeke. Het stuk is origineel geschreven door de Britse theaterauteur Ray Cooney, ’t Souffleurke brengt de Vlaamse bewerking van komiek, schrijver en acteur Dirk Van Vooren (Pak De Poen). Komt dat zien en bestel je tickets vandaag nog!

De regie is in handen van onze eigenste voorzitter Gino Bruneel, die als huisregisseur en tekstschrijver al tal van stukken voor zijn rekening nam. Dit keer staat hij echter niet zelf op de planken. We zien jullie graag op één van de vijf voorstellingen voor een leuke en ontspannend theateravondje. Na de voorstelling kan je napraten in onze gezellige bar.

Een grote zak met geld vinden en naar het buitenland trekken om een compleet nieuw leven te beginnen. Wie droomt er niet van? ‘Funny Mon€y’ vertelt het verhaal van Alain, een brave kantoorbediende die op een dag thuiskomt met een verkeerde koffer. Bij het openen merkt hij dat de koffer vol geld zit.

Hij wil met de noorderzon vertrekken en in warmere oorden een nieuw leven beginnen, maar dat ziet zijn vrouw niet zitten... Het begin van een dolle avond boordevol persoonsverwisselingen en onverwachte wendingen! Een komisch blijspel waarbij de personages in realistische en herkenbare situaties terechtkomen.

Ray Cooney Raymond George Alfred Cooney (Londen, 30 mei 1932) is een Britse toneelschrijver en acteur. Zijn toneelstukken zijn vertaald naar diverse talen en worden wereldwijd gespeeld. Ook 't Souffleurke speelde de afgelopen jaren meerder werken van zijn hand (oa. Alles uit behalve het licht en Familietrekjes). Zijn meest bekende stuk is Run for your wife dat in België en Nederland werd uitgebracht onder verschillende namen, zoals Goeie Buren, Kink In De Kabel en Taxi Taxi.

'Funny Mon€y' ging in 1994 in première en werd negen jaar lang gespeeld in een theater in de Londense theaterwijk West End. werd in 2006 verfilmd met Chevy Chase in de hoofdrol.

Cooney begon met acteren in 1946 en speelde vooral in komische en hilarische stukken. In deze periode schreef hij zelf zijn eerste toneelstukken zoals One For The Pot (Nederlandse titels: Een Scheve Schaats en Wie van de drie). Cooney was ook betrokken in het script van de Britse horrorkomedie What a Carve Up! uit 1961, met Sid James en Kenneth Connor in de hoofdcast. Samen met zijn zoon Michael schreef Cooney de klucht Tom, Dick and Harry.

In 1983 werd Cooney artistiek directeur in de door hem opgerichte Theatre of Comedy Company. Deze toneelgroep produceerde meer dan 20 stukken zoals Pygmalion, Loot en Run For Your Wife. Cooney verscheen in diverse films, waaronder de verfilming van zijn toneelstuk Not Now, Darling (Nederlandse titels: Nee Schat, Nu Niet! en Alles uit... behalve het licht) uit 1973. Dit toneelstuk was een samenwerking met een andere bekende auteur John Roy Chapman. In 2005 schreef Cooney zijn laatste werk 'Time's Up!' en werd hij opgenomen in de Orde van het Britse Rijk als eerbetoon aan zijn bijdrage aan de toneelwereld.

gino bruneel Gino Bruneel (63) woont in Rumbeke maar is afkomstig uit Kortrijk. Staat sinds 2010 aan het roer als voorzitter bij 't Souffleurke Rumbeke. Gino staat al sinds de jaren 80 op de planken. In maart was hij nog één van de drie 'Bonobo's in het gelijknamig toneelstuk van Laurent Baffie. Als duizendpoot acteert en regisseert hij niet alleen, Gino schreef ook jaren de teksten van de populaire revue 'De Spatjes' op Overleie in Kortrijk, waar hij één van de hoofdpersonages vertolkte.

Ook naast 't Souffleurke zit onze voorzitter niet stil. Zo schreef hij ondermeer teksten voor Juul Plastiek en was hij als regisseur betrokken bij de Kloenmusical. Hij kruipt ook in de pen voor tal van andere culturele projecten zoals theaterwandelingen en is een goed verteller. Deze zomer zette hij nog zijn schouders onder het project 'Roeselare Vertelt, verhalen uit #RSL'.

Tal van toneelverenigingen in de regio ('t Stoans Stikske, Pat Paniek, ...) hebben fijne herinneringen aan de samenwerking met Gino als regisseur. Op zijn palmares staan oa Festen, Oliver Twist en nominaties voor De Gouden Meeuw plus het Landjuweel. Voor 't Souffleurke ontsproten meerdere wagenspelen uit zijn brein die zijn opgevoerd in Galmaarden, Stabroek of Trammelant De Haan.

Door de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 14 oktober, spelen we dit najaar een weekend vroeger. Zet nu al zeker één van volgende voorstellingsdata in je agenda:

 • zaterdag 29 september 20u
 • zondag 30 september 15u
 • woensdag 3 oktober 20u
 • vrijdag 5 oktober 20u
 • zaterdag 6 oktober 20u
 • Kaarten kan je op onze website bestellen. bestel tickets Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden:

  • ticketfoon 0472 58 31 75
  • e-mail agna.degroote(at)telenet.be
  • voorverkoopadressen Standaard Boekhandel Ooststraat 56 Roeselare / Dagbladhandel Taptoe Kerkplein 20 Rumbeke