07 januari 2019

Annuleer alvast je skireis want de krokusvakantie van 2019 wordt geestiger dan ooit. De acteurs van 't Souffleurke staan dan niet op skilatten, maar wel op de planken met het knettergekke komische blijspel 'Anny, Fanny, Stanny en Danny'. Geschreven door Ruud De Ridder en Nicole Laurent, het acteurskoppel dat zijn strepen meer dan verdiend heeft bij het Echt Antwaarps Theater.

De regie is in handen van onze eigenste voorzitter Gino Bruneel, die als huisregisseur en tekstschrijver al tal van stukken voor zijn rekening nam. We zien jullie graag op één van de vijf voorstellingen voor een leuke en ontspannend theateravondje. Na de voorstelling kan je napraten in onze sfeervol aangeklede bar.

Stanny Dekeirsemaeker bewoont als vrijgezel al jaren een appartement in de stad. In het appartement recht over het zijne, komen er twee nieuwe huurders wonen: Anny en Fanny. Stanny is daar niet zo mee opgezet want het ziet er naar uit dat zijn anders zo rustige leventje, danig verstoord gaat worden. Wanneer één van de dames bovendien ook stapelgek blijkt te zijn van Stanny, roept die laatste de hulp in van zijn vriend Danny... Die moet hem nog een wederdienst bewijzen...

Anny, Danny, Fanny & Stanny is een knotsgekke komedie, die er lichtjes over gaat, maar zelfs de grootste zuurpruim aan het lachen zal brengen. Een blijspel pur sang: verstand op nul en… genieten van de dolle fratsen op het podium.

Ruud de Ridder Ruud De Ridder (Antwerpen, 27 september 1951) is een Vlaamse acteur, regisseur en toneelschrijver-directeur.

De Ridder is vooral bekend van populaire komedies op televisie (VTM) zoals Bompa, Drie mannen onder één dak of Chez Bompa Lawijt en als oprichter-huisauteur van het 'Echt Antwaarps Teater'.

Als acteur debuteerde hij in 1967 bij toneelgroep Kindervreugd in de Bourlaschouwburg. Hij studeerde 1 jaar aan het conservatorium Antwerpen en volgde privé lessen bij Luc Philips. Hij speelde van 1969 tot 1984 bij het Koninklijk Jeugdtheater van de stad Antwerpen, waar hij tevens huisauteur werd en verschillende sprookjes voor theater herschreef.

Zijn eerste komedie, in een reeks van circa honderdtwintig, Wat doen we met Bompa? dateert van 1980. Sinds 2002 schrijft hij ook drama's. In 1981 richtte De Ridder het Echt Antwaarps Teater (EAT) op, een professioneel gezelschap dat debuteerde in de Arenbergschouwburg. In 1987 opende hij zijn eigen schouwburg het 'Echt Antwaarps Teater'. Hij schreef tot op heden liefst 123 theaterstukken. Sinds 2000 vormt hij met zijn vrouw Nicole Laurent een theaterduo. Zij is ook vanaf dan zijn muze.

Hij was gehuwd met Jane Peter en is sinds 2009 hertrouwd met Nicole Laurent en heeft één zoon, acteur Sven De Ridder, een stiefdochter, actrice Linda De Ridder en een adoptiedochter, actrice Anke De Ridder.

De Ridder is de kleinzoon van Frans Lemmens, die de titel van Rechtvaardige onder de Volkeren ontving omdat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog drie Joodse kinderen heeft opgevangen nadat hun ouders waren gedeporteerd naar Auschwitz.

gino bruneel Gino Bruneel (63) woont in Rumbeke maar is afkomstig uit Kortrijk. Staat sinds 2010 aan het roer als voorzitter bij 't Souffleurke Rumbeke. Gino staat al sinds de jaren 80 op de planken. In maart was hij nog één van de drie 'Bonobo's in het gelijknamig toneelstuk van Laurent Baffie. Als duizendpoot acteert en regisseert hij niet alleen, Gino schreef ook jaren de teksten van de populaire revue 'De Spatjes' op Overleie in Kortrijk, waar hij één van de hoofdpersonages vertolkte.

Ook naast 't Souffleurke zit onze voorzitter niet stil. Zo schreef hij ondermeer teksten voor Juul Plastiek en was hij als regisseur betrokken bij de Kloenmusical. Hij kruipt ook in de pen voor tal van andere culturele projecten zoals theaterwandelingen en is een goed verteller. Deze zomer zette hij nog zijn schouders onder het project 'Roeselare Vertelt, verhalen uit #RSL'.

Tal van toneelverenigingen in de regio ('t Stoans Stikske, Pat Paniek, ...) hebben fijne herinneringen aan de samenwerking met Gino als regisseur. Op zijn palmares staan oa Festen, Oliver Twist en nominaties voor De Gouden Meeuw plus het Landjuweel. Voor 't Souffleurke ontsproten meerdere wagenspelen uit zijn brein die zijn opgevoerd in Galmaarden, Stabroek of Trammelant De Haan.

Opgelet: alle data vallen in de krokusvakantie:

 • zaterdag 2 maart 20u
 • zondag 3 maart 15u
 • woensdag 6 maart 20u
 • vrijdag 8 maart 20u
 • zaterdag 9 maart 20u
 • Kaarten kan je op onze website bestellen. bestel tickets Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden:

  • ticketfoon 0472 58 31 75
  • e-mail Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
  • voorverkoopadres Dagbladhandel Taptoe Kerkplein 20 Rumbeke