Bestel nu tickets voor oktoberproductie Hartelijk Gecondoleerd!
ma 23 aug 2021

Door corona één jaartje later dan gepland. Maar begin oktober 2021 is het zover, dan brengen we de tragikomedie 'Hartelijk Gecondoleerd'. Het stuk is geschreven door Antwerpenaar Jack Staal, Ann Vergote tekent voor de regie. Na de voorstelling kan je gezellig napraten bij een drankje en een hapje in onze sfeervol aangeklede theaterbar.

[accordion] [accordion_item title='HET VERHAAL']

Hartelijk gecondoleerd brengt de belevenissen van een ietwat ongewone familie die wordt geconfronteerd met het overlijden van hun vader. Zowel de voorbereidingen, de uitvaart en het achteraf verdelen van de nagelaten bezittingen komen aan bod. Een stuk dat boordevol zit met gitzwarte humor, dat hier en daar ook ontroert, en dat vooral een kleine maar duidelijke boodschap meegeeft aan alle nabestaanden, waar dan ook. Humor als geheim wapen om het thema ‘dood en overlijden’ wat luchtiger te maken.

De oudste broer Martin heeft-carnaval verplichtingen en perikelen met zijn vrouw Denise, die zich te goed voelt voor de rest van de familie. Zijn jongere broer voedt zijn dochter alleen op, al is hij het gezinslid met misschien wel de minste perikelen. De jongste broer Freddy heeft café-perikelen en leeft onder het motto ‘zat zijn doet geen zeer’. Zijn vrouw heeft geld-perikelen en wil overal munt uit slaan. Hun zus heeft vooral vader-perikelen, aangezien zij altijd voor haar vader gezorgd heeft. Gooi daar nog een hoop dokter-perikelen, begrafenis-perikelen en haal-het-huis-leeg-perikelen bij en je begint je af te vragen of het allemaal wel goed komt? [/accordion_item] [accordion_item title='DE REGISSEUR']

 • ANN VERGOTE

  Ann Vergote, geboren in Roeselare en wonende in de Kortrijkse regio, is sedert 2005 actief in het amateurtoneel. Aanvankelijk speelde ze als actrice bij toneelvereniging “Harlekijn” in o.a. “Horrorscoop”, “Een fantastisch trouwfeest”, “Een bruid komt op bezoek”, “Comme chez soi”, “Zij danste maar één zomer” en “ Hocus Pocus Fiscus”. Door een drukke professionele agenda lukte het Ann nog moeilijk om te blijven spelen. Gebeten door de toneelmicrobe ging ze op zoek naar een alternatief om actief te blijven binnen het amateurtoneel. Ze vond haar gading in een regiecursus voor beginners o.l.v. John Schouppe . Gedreven door deze inspirerende cursus volgden nog meer opleidingen : basiscursus licht (o.l.v Dominique Berten),regie voor gevorderden (o.l.v. Jef Mellemans) en scenografie (o.l.v. Barbara Vandendriessche).

  Daarna ging ze aan de slag als huisregisseur bij de eigen toneelvereniging. In maart 2017 regisseerde ze bij 't Souffleurke ook al het stuk 2+2=2. Wat ik zo leuk vind aan regisseren? Het feit dat je betrokken bent bij alle stappen van het productieproces : tekstanalyse, bewerken van van het stuk, een concept bedenken, decor uittekenen, de muziekkeuze ,belichting....De combinatie hiervan is enorm boeiend en ik kan er al mijn creativiteit in kwijt.

  Het meest uitdagende echter vind ik het begeleiden van de spelers, hen zien “groeien” in hun rol. Ik hou ervan als spelers een eigen inbreng hebben. Het laten samenvloeien van mijn eigen visie met de invalshoeken en tips van de spelersgroep en op die manier tot een “entertainende” voorstelling komen met een “fijn” eindresultaat, dat is mijn drive ! [/accordion_item] [accordion_item title='ACTEURS ']

 • Spelen voor u:

  Gino Bruneel (Freddy) – Jo Nijs (Martin) – Wouter Dehouck (Gilbert) – Christ Soenen (begrafenisondernemer) – Kathy Casier (Greta) – Agna Degroote (Magie, dochter) – Catharina Margodt (Denise, vrouw van Martin) – Piet Vandendriessche (opkoper) - Philip Wybo (dokter) – Sien Claeys (Bianca, jongste dochter)

  [/accordion_item] [accordion_item title='DATA VOORSTELLINGEN']

 • zaterdag 2 oktober - 20u
 • zondag 3 oktober - 15u
 • woensdag 6 oktober 2020 - 20u
 • vrijdag 8 oktober 2020 - 20u
 • zaterdag 9 oktober 2020 - 20u

 • Zaal OCAR Rumbeke, Kerkplein Rumbeke (ingang thv Belfius Bank). Ruime parking op wandelafstand.

 • OPGELET: De voorstellingen gebeuren met toepassing van de op dat ogenblik geldende corona-maatregelen.

  [/accordion_item] [accordion_item title='TICKETS']Kaarten kan je op onze website bestellen. [button type="warning" size="mini" link="http://tsouffleurke.be/index.php/ticket-service"]bestel tickets[/button] Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden:

  • ticketfoon 0478 36 49 47
  • e-mail Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
  [/accordion_item] [/accordion]