Productie maart: In de holte van je arm

 10 januari 2015

In maart brengen we de fijne karakterkomedie 'In de holte van je arm', een van de Nederlandse toneelauteur Dimitri Frenkel Frank. De regie is in handen van Bruno Vansteenkiste uit Gullegem. We zien jullie graag op één van de vijf voorstellingen voor een leuke en ontspannend theateravondje. Na de voorstelling kan je napraten in onze gezellige bar.

Leopold, een topambtenaar, ontvlucht zijn vrouw en trekt zich terug op een appartement in de hoogbouw. Daar wil hij volledig tot rust komen. De rust wordt al snel verstoord door een buurman die zijn bewondering niet onder stoelen of banken steekt en bij hem intrekt. Bovendien staat de volgende dag zijn vrouw al voor de deur. Als dan ook nog de vrouw van de buurman haar intrek neemt is de chaos compleet...
Dimitri Frenkel Frank werd in 1928 geboren in München en verhuisde op zijn 8ste naar Rotterdam waar hij snel Nederlands leerde spreken. Na zijn militaire diensttijd ging hij in Amsterdam rechten studeren, maar gaf die op voor de theatermicrobe. Hij speelde een blauwe maandag toneel bij het Nederlands Volkstoneel, maar al snel bleek dat Frenkel Frank meer talent had voor schrijven en hij begon scripts te schrijven voor hoorspelen voor de AVRO-radio. Naast recensent van theaterstukken begint hij in de jaren 50 als tekstschrijver te werken in de reclamewereld In 1956 had hij al een roman gepubliceerd en in 1960 debuteerde hij als toneelschrijver met Blaffen tegen de maan.

In 1963 werd hij berucht met zijn tekstbijdragen voor het satirische VARA tv-programma 'Zo is het toevallig ook nog eens een keer'. De harde teksten van het programma en de persiflages op vorstenhuis en geloof schokten veel kijkers en leidden tot veel commotie. Tussen 1967 en 1972 was Frenkel eindredacteur van een nieuw satirisch VARA-programma: Hadimassa. In de jaren zeventig trok het acteren weer. Hij schreef samen met Robert Long Scherts, satire, songs & ander snoepgoed, een luchtige combinatie van liedjes en cabaretachtige sketches, en trad ook in deze show op.

Eind jaren zeventig maakte hij een aantal films voor televisie en debuteerde in de jaren tachtig als regisseur van speelfilms. De ijssalon uit 1985, een film over een joodse eigenaar van een ijssalon tijdens de Duitse bezetting was zijn meest persoonlijke film. Hij verwerkte er de ervaringen van zijn eigen vader in. Ook verschenen in die tijd in hoog tempo een aantal romans. Zijn laatste project was de musical Tsjechov waarvoor hij de teksten leverde en Robert Long de muziek. De première maakte hij niet meer mee. In 1988 overleed hij aan een hartaanval..

bruno vansteenkiste

Bruno Vansteenkiste (48) uit Gullegem is illustrator en freelance grafisch vormgever. Sedert 1979 is hij actief in het amateurtoneel, volgde tal van gerelateerde opleidingen en realiseerde zijn allereerste avondvullend stuk voor het grote publiek op 17 jarige leeftijd. Een voorstelling die toen in de cultuuragenda stond van het OC te Menen.

In 1990 studeerde hij af aan het Hoger Rijksinstituut voor Toneel- en Cultuurspreiding, beter bekend als het HRITCS te Brussel. In het begin van zijn carrière werkte hij voor audiovisuele productiehuizen en nadien als freelance filmanimator, illustrator, auteur, storyboarder en conceptueel ontwerper.

Na een lange sabbat keerde Bruno terug naar het amateurtoneel in 2010. Nu is hij lid bij de Koninklijke Rederijkerskamer De Lustige Slijters uit Gullegem en speelde sedertdien in tientallen avondvullende stukken, wagenspelen en éénakters. In 2011 ontving hij de Gouden Meeuw voor zijn rol van Charelke in "De Slappe Der Wet".

Naast het schrijven van stukken, regisseert hij zowel wagenspelen als avondvullende stukken. Af en toe verzorgt hij op verzoek van de lagere scholen een toneelworkshop voor kinderen. Momenteel ambieert Bruno heel wat activiteiten binnen het theater en volgde onlangs een cursus scenografie. In oktober 2013 regisseerde onze eigen voorzitter Gino Bruneel bij de Lustige Slijters de tragikomedie ‘Volk in de winkel’, waarin Bruno acteerde. Deze samenwerking zorgde er uiteindelijk voor dat Bruno dit keer bij ’t Souffleurke regisseert.

Spelen voor U: Lorenzo Dejonghe - Emilie Wybo - Mellissa Goyvaerts - Xavier Mestdagh
Kaarten kan je op onze website bestellen. bestel tickets Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden:

  • ticketfoon 0472 58 31 75
  • e-mail agna.degroote(at)telenet.be
  • voorverkoopadressen Standaard Boekhandel Ooststraat 56 Roeselare / Dagbladhandel Taptoe Kerkplein 20 Rumbeke