Productie oktober 2015: Bestseller

 2 september 2015

Begin oktober serveren onze acteurs de komische thriller 'Bestseller' van de Nederlandse toneelauteur Jo Snoeren. De regie is in handen van Martin Van Maris uit Bissegem. We zien jullie graag op één van de vijf voorstellingen voor een leuke en ontspannend theateravondje. Na de voorstelling kan je napraten in onze gezellige bar.

[accordion] [accordion_item title='INHOUD']Een klein jaar geleden kwamen de vrouw en de vader van Eduard van Gervenhorst bij een mysterieus auto-ongeluk om het leven, en dat terwijl zijn dominante moeder hem als kleine jongen blijft behandelen. Al meer dan 2 jaar heeft Eduard een geheime affaire met boekhoudster Roos Blomme. Dan is er nog zijn dochter Sandra, waar buurjongen Henny meer dan een oogje op heeft. En huishoudster Sara is steeds haar vrolijke zelve.

De bal gaat aan het rollen wanneer Colette van Uffelen, hoofdinspecteur van de politie, met een geheimzinnig manuscript komt aandraven. Genoeg ingrediënten voor een spannende thriller, waarin gelukkig de humor niet ontbreekt. [/accordion_item] [accordion_item title='AUTEUR']

Jo Snoeren

Jo Snoeren komt uit het Oisterwijk (N-Brabant) en wordt op 20 november 72 jaar. Schrijven is altijd zijn hobby geweest, zijn echte beroep was transport manager in een bedrijf dat machines voor de veevoederindustrie maakte. Wij laten hem zelf aan het woord:

Toen ik mijn vrouw, ergens in 1985, een keer moest overhoren omdat ze met de kinderen van de lagere school een toneelstukje gingen opvoeren dacht ik dat ik ook wel een stukje kon schrijven. In 1986 verscheen mijn eerste toneelstukje voor kinderen “Dokter Snugger en de Wonderdrank”. Na nog enkele kinderstukjes schreef ik mijn eerste avondvullend stuk “Politiek Privé” (1989). Begin jaren negentig ben ik lid geworden van de Oisterwijkse toneelver. “Eendracht Maak Macht” omdat ze een toneelstuk van mij (Gevaarlijk Dubbelspel) gingen opvoeren. Er zijn nog een paar stukken van mij opgevoerd en ook heb ik er enkele mogen regisseren. EMM bestaat niet meer.

Ergens in 1996 werd ik door de Stichting Cue uit Oisterwijk benaderd om de tekst te schrijven voor hun volgende musical. Dat werd uiteindelijk de musical "MUSICA FUTURA" die in 1998 in Oisterwijk werd opgevoerd. Het schrijven voor Cue was mij zo goed bevallen, dat ik later één van mijn stukken - de boerenkomedie 'Zwerversgeluk' heb aangepast tot een script voor een musical. Ik ben ook lid van de Stichting Musivo 2000 in Oisterwijk waarvoor ik een vijftal musicals schreef.

Mijn toneelstukken worden in België uitgegeven via toneelfonds Jansen in Antwerpen.Ik heb op dit moment meer dan 80 titels uitgegeven. Intussen zijn meer dan 20 van mijn stukken vertaald in het Fries. Het volledige overzicht vind je hier: http://www.toneelfonds.be/titels_auteur/81763

[/accordion_item] [accordion_item title='REGISSEUR']

Martin van Maris

Martin van Maris is als Markenaar geboren in 1963.De goesting om toneel te spelen zat er al van jongs af aan in, maar het kwam er nooit echt van... Rond het millennium waagde de stap naar het podium te Bissegem bij toneelgroep Edelweiss. Zijn eerste toneelpasjes werden gezet onder het toeziend oog van regisseur Gino Bruneel.

Ondertussen heeft Martin in talloze toneelstukken meegespeeld, waar hij zowel kleine als grote rollen voor zich nam. Na enkele jaren begonnen kroop hij zelf in de pen om het stuk “Hans zkt Griet” op papier te zetten. Zijn doel was om het stuk te spelen met Edelweiss, wat ook geschiedde, terug onder leiding van Gino. Hans zkt Griet, is een komisch avondvullend stuk, wat in Bissegem goed werd gesmaakt. In maart 2014 stond hij ook bij 't Souffleurke op de planken als generaal De Charcuterie in de oorlogskomedie 'Ardeense Hesp'.

Martin zocht echter naar nog grotere uitdagingen en vond die in het brengen van de monoloog ‘Tourette’. Een stuk over de gelijknamige aandoening, geschreven door intussen overleden Dirk Biddeloo. Het stuk werd 33 keer opgevoerd doorheen Vlaanderen.

Martin wou ook eens van dat ‘andere’ acteren proeven, nl dat voor de camera. Hij vertolkte de rol van FBI-chief in ‘The Last Inquisitors’ en die van veiligheidsagent NMBS in ‘Todeloo’, een film waarin oa ook Bert Gabriëls te zien is. Een derde film is intussen in de maak, waarin hij een agent in burger mag zijn. En toen waagde hij nog een sprong. Na het proeven van een kortlopende cursus regie, debuteerde Martin met het stuk ‘De Ronde Van Vlaanderen’, als regisseur bij zijn vertrouwde groep Edelweiss Bissegem. Met ‘Bestseller’ wil hij zijn nieuwe passie verder zetten.

[/accordion_item] [accordion_item title='ACTEURS']

Spelers en regisseur

Spelen voor U: Ria Parmentier - Martin Van Maris (regie) - Griet Goethals - Agna Degroote - Gino Bruneel - Marijke Vanhuyse - Jo Nijs - Els Cornelissens[/accordion_item] [accordion_item title='TICKETS']Kaarten kan je op onze website bestellen. [button type="warning" size="mini" link="http://tsouffleurke.be/index.php/ticket-service"]bestel tickets[/button] Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden:

  • ticketfoon 0472 58 31 75
  • e-mail agna.degroote(at)telenet.be
  • voorverkoopadressen Standaard Boekhandel Ooststraat 56 Roeselare / Dagbladhandel Taptoe Kerkplein 20 Rumbeke
[/accordion_item] [/accordion]