din 30 aug 2022

We trappen begin oktober ons 41ste theaterspeeljaar af met de heerlijke komedie 'De Klusjeman' (Le Technicien) van de Franse auteur Eric Assous. Regisseur Patrick Rozé uit Geluwe zorgt voor een eigentijdse bewerking en regie van dit stuk in drie bedrijven.

Iedereen is welkom voor een ontspannende toneelavond op één van onze vijf voorstellingen in zaal OCAR Rumbeke - ook de niet zo handige harry's. Op de scène schitteren acht acteurs en actrices. Na de voorstelling kan je napraten bij een drankje en een hapje in onze gezellige theaterbar. Tot dan!

[accordion] [accordion_item title='HET VERHAAL']

Vijfentwintig jaar nadat hij haar in de steek gelaten heeft duikt Jean-Pierre weer op in het leven van Sophie. Zij leidt een niet al te goed draaiende uitgeverij en hij, de eens zo succesrijke bankier, zit helemaal aan de grond en komt bij zijn ex bedelen voor een job. Zij vernedert hem en neemt hem onder een valse naam in dienst als klusjesman.

Tijdens zijn werk ontmoet Jean-Pierre de andere medewerkers van de uitgeverij: financieel directeur Bart, die een verhouding heeft met secretaresse Charlotte. Voorts is er de pientere maar ietwat ‘andere’ lector Gaetan en het ‘loopmeisje' Emma. Zij blinkt uit in een nogal een expliciet taalgebruik en neemt geen blad voor de mond. Twee kleurrijke figuren komen de uitgave van hun manuscript bespreken: de schuchtere debutant meneer Lebovsky en ook de mysterieuze Valerie komt met een roman op de proppen. Oh ja, vergeten we de koffiemachine niet, ook voor haar is een (luidruchtige) rol weggelegd.

[/accordion_item] [accordion_item title='AUTEUR']

Eric Assous is een Franse theater- en filmmaker. Hij schreef een twintigtal toneelstukken, en ook meer dan 80 hoorspelen voor op de Franse radiozender 'France Inter'. Hij werd geboren in 1956 in Tunis en stierf op 12 oktober 2020 in Parijs. Tijdens zijn leven kreeg hij ondermeer twee prestigieuze Molières en hij werd in 2015 ook bekroond met de 'Grand prix du théâtre de l'Académie française' voor zijn drama-oeuvre.

'De Klusjesman' ging in 2010 in première in het Paleis Koninklijk Theater in Parijs. [/accordion_item] [accordion_item title='REGISSEUR']

Patrick Rozé (°20 juni 1955) is afkomstig van Geluwe bij Wervik en woonde een tijd in Gent maar keerde uiteindelijk terug naar zijn geboortestreek. Hij liep middelbare studies aan het Sint-Aloysiuscollege in Menen en studeerde daarna af aan het Hoger Rijksinstituut voor Toneel- en Cultuurspreiding in Brussel in de afdeling toneelregie. Hij was 17 jaar verbonden aan het Kortrijkse Theater Antigone en was jarenlang regisseur bij de jongerengroep Scapino van het college in Menen. In diezelfde grensstad aan de Leie was Patrick jarenlang één van de drijvende krachten van de Academie voor Muziek en Woord, als leerkracht woord en drama.

Patrick Rozé is momenteel voorzitter van de koninklijke toneelgilde Onder Ons Geluwe. Als huisregisseur mocht hij er dit voorjaar nog 12 acteurs coachen voor vier voorstellingen van de doldwaze klucht 'Hotel te koop'. Tal van toneelverenigingen in de regio kunnen terugblikken op een fijne samenwerking met Patrick als regisseur. Als acteur speelde Patrick heel wat gastrollen in bekende tv-series zoals Thuis, Wittekerke, Flikken of De Kotmadam.

Theater 't Souffleurke is niet helemaal onbekend terrein voor Patrick. Want bijna een kwarteeuw geleden al, in oktober 1995, tekende hij al eens voor de regie van de deurenkomedie 'Meneer gaat op jacht', van de Franse auteur Georges Feydeau. Enkele jaren geleden kwam hij terug thuis bij ons en regisseerde hij 'Gezocht: Eenzame', van Do van Ranste. Omdat alle goede dingen uit drie bestaan, is hij opnieuw van de partij om 'De Klusjeman' neer te zetten.

[/accordion_item] [accordion_item title='ACTEURS']

SPELEN VOOR U: Christ Soenen (Jean-Pierre, de klusjesman) - Ria Parmentier (Sophie) - Lorenzo Dejonghe (Bart) - Xavier Mestdagh (Giovani) - Els Cornelissens (Valerie) - Charice Vansteelant (Emma) - Justine Vandriessche (Charlotte) - Piet Vandriessche (Lebovsky)

[/accordion_item] [accordion_item title='VOORSTELLINGEN']

Locatie: zaal OCAR Rumbeke, kerkplein 29 (toegang via doorgang thv Belfius bank, of via parking Pastoor Slossestraat 6)

 • zaterdag 1 oktober 20u
 • zondag 2 oktober 15u
 • woensdag 5 oktober 20u
 • vrijdag 7 oktober 20u
 • zaterdag 8 oktober 20u [/accordion_item] [accordion_item title='TICKETS']Kaarten kosten 9 euro en kan je je online bestellen. Je kan meteen betalen met Bancontact of nadien via overschrijving. [button type="warning" size="mini" link="http://tsouffleurke.be/index.php/ticket-service"]bestel tickets[/button] Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden:

  • ticketfoon 0478 36 49 47
  • e-mail Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
  • voorverkoopadres Dagbladhandel Taptoe Kerkplein 20 Rumbeke
  [/accordion_item] [/accordion]