15 augustus 2019

Begin oktober brengen wij in zaal OCAR Rumbeke het stuk 'Gezocht: EENZAME', een komisch blijspel in 10 scénes geschreven door Do van Ranst. De regie is in handen van Patrick Rozé uit Geluwe.

Iedereen is welkom op één van onze vijf voorstellingen - en al zeker als je eenzaam bent - voor een ontspannend avondje toneel. Daarvoor zorgen onze negen acteurs en actrices. Na de voorstelling kan je napraten bij een drankje en een hapje in onze gezellige theaterbar. Tot dan!

[accordion] [accordion_item title='HET VERHAAL']

Bea is verliefd op Peter. Maar het mag niet van Treize, Bea's bazige, naast haar schoenen lopende moeder. Bea doet een laatste verwoede poging om haar moeder ervan te overtuigen dat ze toch al 24 is en dat nu stilaan het moment is om haar vriendje Kerst te laten meevieren. Maar moeder heeft er geen oren naar want Peter studeert niet voor dokter of advocaat.

Bea verwijt haar moeder ervan egoïstisch te zijn, waarop moederlief besluit om een goed werk te verrichten. Waarom nodigen ze eens geen eenzame uit met Kerst? Moeder laat een prachtige advertentie in de krant zetten en ja, de eerste 'eenzame' die zijn opwachting maakt is meteen Peter.

Maar zo gemakkelijk gaat het natuurlijk niet, want... Alleen de allerbeste 'eenzame' maakt een kans. Bea ziet zich daarom verplicht om een handvol rare snuiters te ronselen,om haar moeder te laten inzien dat Peter wel degelijk de beste keuze is. Het begin van een doldwaze komedie met de nodige misverstanden, dit alles in een fleurig decor in Britse stijl... [/accordion_item] [accordion_item title='AUTEUR']

Do van Ranst

Do van Ranst, de helft van een tweeling, wordt geboren in Dendermonde en groeit op in Hamme. School vindt hij saai, op de schoolbanken verzint hij eindeloos verhalen waarin hij meestal zelf de hoofdrol speelt. Hij volgt een opleiding publiciteit en werkt even als etalagist voor hij voltijds schrijver wordt.

Do speelt zelf toneel, maar schrijft en regisseert ook stukken voor kindertheater Kinderkunst VEEG! en jongerentheater Overstekend Wild. Later schreef hij meer dan 20 toneelstukken, waaronder 'Ons Verschijning'. Dit stuk speelden we met 't Souffleurke in oktober 2016 onder de titel 'OLV Maria van Rumbeke', in een regie van Nele Ghesquière.

Als schrijver van jeugdboeken debuteert van Ranst in 1999 met Boomhuttentijd, een verhaal over zelfmoord, rouw en verdriet. Later volgde 'Zeven zinnen' en 'Een Zoen', een speels verhaal over een jong meisje dat voor de eerste keer moet zoenen op de planken. 'Een pruik en paarse lippen' en 'Hoge hakken en een hoek' borduren hierop voort.

Zijn manuscript 'Mijn vader zegt dat we levens redden' wint de Prijs Knokke-Heist Beste Jeugdboek 2004. Het is een verhaal over jonge mensen in een huis in een bocht van een doodlopende weg, waar om de haverklap een auto de gevel ramt. De Duitse vertaling van het boek wint in 2007 de jeugdboekenprijs in Frankfurt.

[/accordion_item] [accordion_item title='REGISSEUR']

Patrick Rozé (°20 juni 1955) is afkomstig van Geluwe bij Wervik en woonde een tijd in Gent maar keerde uiteindelijk terug naar zijn geboortestreek. Hij liep middelbare studies aan het Sint-Aloysiuscollege in Menen en studeerde daarna af aan het Hoger Rijksinstituut voor Toneel- en Cultuurspreiding in Brussel in de afdeling toneelregie. Hij was 17 jaar verbonden aan het Kortrijkse Theater Antigone en was jarenlang regisseur bij de jongerengroep Scapino van het college in Menen. In diezelfde grensstad aan de Leie was Patrick jarenlang één van de drijvende krachten van de Academie voor Muziek en Woord, als leerkracht woord en drama.

Patrick Rozé is momenteel voorzitter van de koninklijke toneelgilde Onder Ons Geluwe. Als huisregisseur mocht hij er dit voorjaar nog 12 acteurs coachen voor vier voorstellingen van de doldwaze klucht 'Hotel te koop'. Tal van toneelverenigingen in de regio kunnen terugblikken op een fijne samenwerking met Patrick als regisseur. Als acteur speelde Patrick heel wat gastrollen in bekende tv-series zoals Thuis, Wittekerke, Flikken of De Kotmadam.

Theater 't Souffleurke is niet helemaal onbekend terrein voor Patrick. Want bijna een kwarteeuw geleden al, in oktober 1995, tekende hij al eens voor de regie van de deurenkomedie 'Meneer gaat op jacht', van de Franse auteur Georges Feydeau. Deze nieuwe samenwerking met 'Gezocht EENZAME' voelt dan ook een beetje als thuiskomen.

[/accordion_item] [accordion_item title='ACTEURS']

[/accordion_item] [accordion_item title='VOORSTELLINGEN']

 • zaterdag 5 oktober 20u
 • zondag 6 oktober 15u
 • woensdag 9 oktober 20u
 • vrijdag 11 oktober 20u
 • zaterdag 12 oktober 20u [/accordion_item] [accordion_item title='TICKETS']Kaarten kan je op onze website bestellen. [button type="warning" size="mini" link="http://tsouffleurke.be/index.php/ticket-service"]bestel tickets[/button] Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden:

  • ticketfoon 0478 36 49 47
  • e-mail Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
  • voorverkoopadres Dagbladhandel Taptoe Kerkplein 20 Rumbeke
  [/accordion_item] [/accordion]