Productie Maart 2017: 2 + 2 = 2

10 januari 2017

Begin maart brengt 't Souffleurke '2+2=2, een komisch blijspel in 10 taferelen van auteur Marc Smet. De regie en bewerking is in handen van Ann Vergote uit Gullegem, die voor het eerst bij onze vereniging regisseert.

We zien jullie graag op op één van onze vijf voorstellingen, nadien kan je gezellig napraten met een drankje en/of hapje in onze gezellige theaterbar. Graag tot dan!

[button type="warning" size="mini" link="http://tsouffleurke.be/index.php/ticket-service"]bestel tickets[/button]

[accordion] [accordion_item title='KORTE INHOUD']

Een ouder echtpaar komt naar een toneelvoorstelling kijken. Door toedoen van de regisseur belanden zij op de scène. Een jong echtpaar speelt daar toneel, scènes uit een huwelijksleven. De ouderen geven daar ongezouten commentaar op.

Na de pauze willen zij zelf toneel spelen, terwijl de jongeren nu toekijken. Uiteindelijk verplicht de regisseur hen om alle vier samen te spelen. Een ongeloofwaardige confrontatie is het resultaat. Dit stuk is dikwijls grappig, altijd herkenbaar en eigenlijk totaal onmogelijk... een beetje geschift. Maar met toneel is alles mogelijk...

2+2=2 is een pretentieloze komedie over gewone mensen, over heel herkenbare situaties. Dit alles werd in een totaal ongeloofwaardig verhaal gegoten. De acteurs en de actrices krijgen de kans om zich uit te leven in een aantal doldwaze toestanden. Een tikkeltje relativeringsvermogen is hier zeker op zijn plaats. [/accordion_item] [accordion_item title='AUTEUR']

Marc Smet

Marc Smet is geboren op 11 januari 1952 in het Waasland te Beveren-Waas als zoon van Julien Smet en Andrea Thoen. Na het lager onderwijs aan de Centrumschool in Beveren volgde hij de Latijns-Griekse Humaniora in het Sint-Teresiacollege te Eksaarde en het Sint-Lodewijkscollege te Lokeren waar hij in 1969 afstudeerde.

Aan de universiteit te Leuven studeerde hij scheikunde en behaalde in 1973 het diploma van licentiaat scheikunde en in 1978 het doctoraat in de scheikunde. Vanaf 1978 tot eind 2012 was hij ook werkzaam aan de KULeuven waar hij hoofddocent was aan de Faculteit Ingenieurswetenschappen en vooral les gaf in organische scheikunde. Hij was ook meer dan tien jaar het hoofd van het Monitoraat Ingenieurswetenschappen.

Na een aantal positieve toneelervaringen in zijn collegetijd heeft het toch geduurd tot 1982 voor hij zich actief met toneel ging bezig houden. Hij sloot aan bij het Nieuw Wezemaals Toneel en speelde daar in 1982 zijn eerste productie. Sinds die periode is hij vooral actief als acteur maar sinds 1989 ook als regisseur en auteur. Tot nu toe speelde hij in ongeveer 40 verschillende producties en in tien verschillende verenigingen.

Sinds 1990 schrijft Marc theaterstukken, waaronder Kattentongen, Prik, Het Evangelie volgens Marcus, ... Maar ook eenakters en monologen. Enkele van zijn werken zijn in de prijzen gevallen: Klaprozen ( dubbelmonoloog, VVTS-toneelschrijversprijs 2003), De Laatste Nacht (eerste prijs nationale monologenfestival Mechelen 2009)

meer info over de auteur op zijn persoonlijke website: [button type="warning" size="mini" link="http:/www.marcsmet.be"]www.marcsmet.be[/button] [/accordion_item] [accordion_item title='REGISSEUR']

Ann Vergote

Ann Vergote, geboren in Roeselare en wonende in de Kortrijkse regio, is sedert 2005 actief in het amateurtoneel. Aanvankelijk speelde ze als actrice bij toneelvereniging “Harlekijn” in o.a. “Horrorscoop”, “Een fantastisch trouwfeest”, “Een bruid komt op bezoek”, “Comme chez soi”, “Zij danste maar één zomer” en “ Hocus Pocus Fiscus”.

Door een drukke professionele agenda lukte het Ann nog moeilijk om te blijven spelen. Gebeten door de toneelmicrobe ging ze op zoek naar een alternatief om actief te blijven binnen het amateurtoneel. Ze vond haar gading in een regiecursus voor beginners o.l.v. John Schouppe . Gedreven door deze inspirerende cursus volgden nog meer opleidingen : basiscursus licht (o.l.v Dominique Berten),regie voor gevorderden (o.l.v. Jef Mellemans) en scenografie (o.l.v. Barbara Vandendriessche).

Daarna ging ze aan de slag als huisregisseur bij de eigen toneelvereniging. Bij ’t Souffleurke ben ik ondertussen aan mijn 6e regie toe.Wat ik zo leuk vind aan regisseren? Het feit dat je betrokken bent bij alle stappen van het productieproces : tekstanalyse, bewerken van van het stuk, een concept bedenken, decor uittekenen, de muziekkeuze ,belichting....De combinatie hiervan is enorm boeiend en ik kan er al mijn creativiteit in kwijt.

Het meest uitdagende echter vind ik het begeleiden van de spelers, hen zien “groeien” in hun rol. Ik hou ervan als spelers een eigen inbreng hebben. Het laten samenvloeien van mijn eigen visie met de invalshoeken en tips van de spelersgroep en op die manier tot een “entertainende” voorstelling komen met een “fijn” eindresultaat, dat is mijn drive ! [/accordion_item] [accordion_item title='ACTEURS']

Stgeorgesquintet

Spelen voor u: (VLNR) René Moyaert, Kathy Casier, Mellissa Goyvaerts en Lorenzo Dejonghe, ,

[/accordion_item] [accordion_item title='TICKETS']Kaarten kan je op onze website bestellen. [button type="warning" size="mini" link="http://tsouffleurke.be/index.php/ticket-service"]bestel tickets[/button] Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden:

  • ticketfoon 0472 58 31 75
  • e-mail agna.degroote(at)telenet.be
  • voorverkoopadressen Standaard Boekhandel Ooststraat 56 Roeselare | Dagbladhandel Taptoe Kerkplein 20 Rumbeke
  • kortingen Vrijetijdspas 5 ipv 8 euro | Open Doek leden krijgen gratis drankje
[/accordion_item] [/accordion]