Productie oktober: VLADIMIR (Johan Deckers)

26 augustus 2017

In oktober staan onze acteurs op de planken met 'Vladimir', een dolle komedie in 3 bedrijven geschreven door Johan Deckers. De regie en bewerking is in handen van Ann Vergote uit Gullegem, die voor de tweede keer op rij bij t' Souffleurke regisseert.

We zien jullie graag op op één van onze vijf voorstellingen in zaal OCAR Rumbeke, nadien kan je gezellig napraten met een drankje en/of hapje in onze gezellige theaterbar. Graag tot dan!

[button type="warning" size="mini" link="http://tsouffleurke.be/index.php/ticket-service"]bestel tickets[/button]

[accordion] [accordion_item title='KORTE INHOUD']

De beroemde balletdanser Doedamarov wil de kostuums voor zijn nieuwste productie laten ontwerpen door de befaamde modeontwerpster Detailleur. Hiervoor logeert hij bij haar. Door een ongelukje valt hij op zijn hoofd en weet daardoor niet meer wie hij is.

Als er even later iemand komt kijken waarom hij niet is opgedaagd op een receptie bij de Minister van Cultuur en Doedamarov ook nog dronken blijkt te zijn, begint de pret pas goed.

[/accordion_item] [accordion_item title='AUTEUR']

Johan Deckers (Knokke, 14 juni 1955) studeerde farmacie en is sinds 1981 zelfstandig apotheker van beroep. In 1982 verhuisde hij naar Roeselare, waar hij met zijn vrouw een apotheek in de Noordstraat opende. Johan heeft 1 zoon en 4 dochters. Al vroeg had hij de toneelmicrobe te pakken en hij is dan ook medestichter van ‘Het Westkapels Volkstoneel’ te Knokke-Heist, dat in 2000 omgedoopt werd tot Westkappels Amateur Theater (WAT). Johan schreef er heel wat plaatselijke volavondstukken en regisseerde en acteerde ook zelf in de vereniging.

Zijn grenzeloze fantasie, verrijkt door de verschillende anecdotes en verhaaltjes die hij in zijn apotheek hoorde, leidde hem in 1987 tot het schrijven van een eerste toneelstuk: 'Het testament van Sir Macaron', een komische triller . Het jaar daarna vloeide 'Slip-Gevaar' , een komedie rond een damesslipje, uit zijn pen. Dit toneelstuk werd in 1994 uitgezonden door VTM in de reeks 'Open Doek'. In 1989 schreef hij de komedie ‘Een doodgewoon avondje’. Dit toneelstuk werd reeds meer dan 700 maal door diverse theatergezelschappen opgevoerd.

Het blijspel ‘Vladimir’, dat 't SOuffleurke op de planken brengt is een stuk over een overgelopen Russische balletdanser dat in 1990 is verschenen. Een jaar later schreef Johan ‘Schat, mag ik je mijn schat voorstellen?’ Door werkomstandigheden en een druk gezinsleven is sindsdien slechts één stuk van hem verschenen, nl. ‘De Koningskwestie’ in 1994. Jaarlijks zorgen tientallen verenigingen in Vlaanderen en Nederland voor meer dan honderd opvoeringen van bovenstaande werken. [/accordion_item] [accordion_item title='REGISSEUR']

Ann Vergote

Ann Vergote, geboren in Roeselare maar uitgeweken naar Gullegem, is sedert 2005 actief in het amateurtoneel. Aanvankelijk speelde ze als actrice bij toneelvereniging “Harlekijn” in o.a. “Horrorscoop”, “Een fantastisch trouwfeest”, “Een bruid komt op bezoek”, “Comme chez soi”, “Zij danste maar één zomer” en “ Hocus Pocus Fiscus”.

Door een drukke professionele agenda lukte het Ann nog moeilijk om te blijven spelen. Gebeten door de toneelmicrobe ging ze op zoek naar een alternatief om actief te blijven binnen het amateurtoneel. Ze vond haar gading in een regiecursus voor beginners o.l.v. John Schouppe . Gedreven door deze inspirerende cursus volgden nog meer opleidingen : basiscursus licht (o.l.v Dominique Berten),regie voor gevorderden (o.l.v. Jef Mellemans) en scenografie (o.l.v. Barbara Vandendriessche).

Daarna ging ze aan de slag als huisregisseur bij de eigen toneelvereniging. Bij ’t Souffleurke is ze met een geslaagd debuut van 2+2=2 in maart aan haar tweede regie toe. Wat ik zo leuk vind aan regisseren? Het feit dat je betrokken bent bij alle stappen van het productieproces: tekstanalyse, bewerken van van het stuk, een concept bedenken, decor uittekenen, de muziekkeuze,belichting,... De combinatie hiervan is enorm boeiend en ik kan er al mijn creativiteit in kwijt.

Het meest uitdagende echter vind ik het begeleiden van de spelers, hen zien “groeien” in hun rol. Ik hou ervan als spelers een eigen inbreng hebben. Het laten samenvloeien van mijn eigen visie met de invalshoeken en tips van de spelersgroep en op die manier tot een “entertainende” voorstelling komen met een “fijn” eindresultaat, dat is mijn drive ! [/accordion_item] [accordion_item title='ACTEURS']

Spelen voor u: (VLNR) Arjen Vanhuyse, Wouter Dehouck, Ria Parmentier, Agna Degroote, Catharina Margodt, Philip Wybo, Bieke Deveeuw, Angelique Maddens

[/accordion_item] [accordion_item title='VOORSTELLINGEN'] Alle voorstellingen vinden plaats in zaal OCAR Rumbeke, Kerkplein 29.

  • zaterdag 7 oktober 2017 om 20u
  • zondag 8 oktober 2017 om 15u | koffie en taart te krijgen
  • woensdag 11 oktober 2017 om 20u
  • vrijdag 13 oktober 2017 om 20u
  • zaterdag 14 oktober 2017 om 20u
[/accordion_item] [/accordion_item] [accordion_item title='TICKETS']Kaarten kan je op onze website bestellen. [button type="warning" size="mini" link="http://tsouffleurke.be/index.php/ticket-service"]bestel tickets[/button] Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden:

  • ticketfoon 0472 5831 75
  • e-mail ticket(at)tsouffleurke.be
  • voorverkoopadressen Standaard Boekhandel Ooststraat 56 Roeselare | Dagbladhandel Taptoe Kerkplein 20 Rumbeke
  • kortingen Vrijetijdspas 4 ipv 8 euro | Open Doek leden krijgen op vertoon van hun lidkaart een gratis drankje aangeboden
[/accordion_item] [/accordion]